Whisky proeverij elke 2e vrijdag van de maand, aanvang 20.00 uur

Whisky proeverij

Whiskyproeverijen elke 2e vrijdag van de maand, aanvang 21.00 uur.

Iedereen is welkom, whisky-ervaring is niet vereist ...

Op deze gezellige avond proeven we 6 bijzondere whisky's meestal in twee setjes van 3. We beginnen de avond met 'het opwarmertje' en sluiten de avond af met 'de uitsmijter'. In totaal drinkt/proeft u dus 8 whisky's.

Wat kunt u verwachten?
Een proeverij bij Het Wapen van Schotland ziet er als volgt uit: om 21:00 uur verzamelen de deelnemers zich bij de bar en beginnen we met 'het opwarmertje', onze huiswhisky 'The Famous Hooghalen', om even lekker de smaakpapillen te laten wennen aan de alcohol. Daarna schenken we in twee setjes van drie, de whisky's van de proeverij.

Bij elke whisky wordt een passend hapje geserveerd en we vertellen iets over de whisky's. Met behulp van een beoordelingsformulier proberen we gezamenlijk vast te stellen hoe geur en smaak in elkaar steken. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf welke whisky je het lekkerst vindt door punten toe te kennen en aan het eind van de avond maken we de winnaar van de avond bekend. We besluiten onze avond met het proeven van 'de uitsmijter' – en dat is de whisky die de vorige maand tot lekkerste whisky van de avond werd gekozen.

Waarschuwing
Bij onze proeverijen is meestal ook Folkzanger Jouke MacAuckema aanwezig, hij krijgt ons (al dan niet door de whisky's) steeds weer aan het meezingen met liederen over Schotland en whisky.

De deelname kosten zijn € 30,00 p.p.

Whiskyproeverijen elke 2e vrijdag van de maand, aanvang 21.00 uur.
Iedereen is welkom, whisky-ervaring is niet vereist.

 

In verband met de organisatie en hapjes is opgave vooraf gewenst.

  Meld je hier aan voor de proeverij

 
 

Alle onze Whisky's zien? Kijk hier voor de complete whisky lijst!