Wij gebruiken zoveel mogelijk eerlijke, biologische, verse en verantwoorde ingrediënten, die vooral smaakvol moeten zijn.
Voor gasten met glutenintolerantie hebben wij een speciale glutenvrije lunch- en dinerkaart.
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelen, frites, groenten en salade.
🌱 = Vegetarisch
LUNCHKAART
Drie plakken handgesneden landbrood belegd met gerookte zalm, een ambachtelijke kroket, een kleine uitsmijter rosbief en salade.
Twee plakken handgesneden landbrood, naar keuze belegd met ham of kaas of rosbief of een combinatie met drie gebakken eieren en salade.
Roerei met snippers gerookte zalm, geserveerd met bruin of wit landbrood en salade.
Ham, kaas, tomatentapenade en een vleugje mosterd.
Mozzarella, pesto en tomatentapenade.
Royaal belegd met pulled pork en kaas, op smaak gebracht met honing-mosterdsaus.
Specialiteit volgens Schots familierecept, met warme whiskysaus
Twee ambachtelijke kroketten, roomboter, mosterd en salade.
Twee vegan kroketten, Flouwer Farm margarine, mosterd en salade.
Onze beroemde gehaktbal met roomboter, mosterd en salade.
Onze beroemde gehaktbal met gebakken champignons en ui.
Twee spiezen met grote malse stukken kipfilet en pindasaus.
Specialiteit volgens Schots familierecept met warme whiskysaus.
Schots bladerdeegtaartje gevuld met gestoofd rundvlees.
Schots bladerdeegtaartje gevuld met pittig gekruid lamsvlees.
Schots bladerdeegtaartje gevuld met vegentarische curry van linzen.
Acht kaassouffles met Sweet Chilisaus
Acht stuks bitterballen met mosterd
Acht stuks vleesvrije bitterballen met mosterd.
Acht stuks met mayonaise en currysaus.
Acht gefrituurde uienringen met Sweet Chilisaus
Acht stuks met Whiskysaus
Vijf stuks kippenvleugeltjes met Coca-Colasaus.
Tomatensoep op schotse wijze met snippers gerookte zalm en ui.
Mosterdsoep net even anders, met stukjes komkommer en katenspek.
Vraag de bediening.
Er mag gekozen worden tussen een frikandel, kroket, hamburger, kaassoufflé vega kroket of vega schnitzel met appelmoes en een saus naar keuze.
DINERKAART
Flinterdun gesneden ossenhaas, rucola, oude kaas en crunchy broadbeans.
🥃 Glen Moray, Port Cask Finish
Carpaccio van oesterzwam met crunchy broad beans en cranberrydressing.
🥃 Glen Moray, Port Cask
Bombe van gerookte zalm, kabeljauw en botervis, geserveerd met whiskysaus.
🥃 Finlaggan, Old Reserve
Geitenkaas salade met walnoten, appel en honing-balsamico dressing .
🥃 Deanston, Virgin Oak
Breekbroodjes met smeersels
Gebakken bloedworst, appel en geitenkaas met balsamico-honingsaus.
🥃 Glen Moray, Chardonnay Cask
Bloemkoolvleugeltjes in een krokant jasje met dippertjedap-saus.
🥃 Bowmore 12 yrs
Groene asperges omwikkeld met spek in een krokant jasje geserveerd met kaassaus.
🥃 Monkey Shoulder
Kippenvleugeltjes overgoten met Coca-Cola saus.
🥃 Tamnavulin, Double Cask
Tomatensoep met basilicum, snippers gerookte zalm en ui.
Mosterdsoep met fijne stukjes komkommer en katenspek.
De bediening vertelt u graag meer.
Één persoons proefhapje volgens schots familierecept met warme whiskysaus.
Gefrituurde uienringen in bierbeslag met sweet chilisaus
Schots bladerdeegtaartje gevuld met vegetarische curry van linzen.
🥃 Amrut, Single Malt - India
Schots bladerdeegtaartje gevuld met gestoofd rundvlees.
🥃 Oban 14 yrs
Schots bladerdeegtaartje gevuld met pittig gekruid lamsvlees.
🥃 Sheep Dip
Onze befaamde "van het bot vallende" spareribs, zoet gemarineerd, pittig en geserveerd met huisgemaakte knoflooksaus.
🥃 Islay Storm
Gepaneerde schnitzel met gebakken champignons en ui.
Verkrijgbaar in small | medium | large
🥃 Glengoyne 10 yrs
Gebakken stukjes runderlever met spek en ui, afgeblust met rode port.
🥃 Arran, Port Cask Finish
Zacht gekonfijt fazantenboutje met zuurkoolstamppotje en appel-roomsaus
🥃 Glen Elgin 12 yrs
Varkenshaas gevuld met champignons en Gorgonzola.
🥃 Auchentoshan, American Oak
Doedelzakstoofpotje van puur rundvlees (terwijl de doedelzakband optrad stond de stoofschotel op, waren ze uitgespeeld dan was het eten klaar)
🥃 Ardmore, Legacy
De malste haasbiefstuk van Midden-Drenthe met Clapshot en portjus
🥃 Talisker, Port Ruighe
Combinatie van runderbiefstuk, varkenshaas en kipfilet met gegrilde groenten en kruidenboter.
🥃 Ardmore, Legacy
Spies met diamanthaas (schouderbiefstuk) met Jimmy McCurry saus nu wereldberoemd als Chimi Churri saus
🥃Highland Park Viking Scars 10 yrs
Hertenbiefstuk met appel, honing en in whisky gewelde rozijnen
🥃 Jura 10 yrs
Gebakken heekfilet met geflambeerde garnalen in whiskysaus.
🥃 Aberlour 10 yrs
Kabeljauwhaasje uit de oven met romige mosterdsaus en oude kaas.
🥃 Sea Shepard
Gepocheerde zalmfilet met groene asperges en limoen koriandersaus.
🥃 Speyburn, Bradach Orach
Twee polentamandjes gevuld met een roerbakschotel van Jackfruit, ui, champignon en paprika
🥃 Deanston, Kentucky Cask
Gegrilde groenten, bospaddenstoelen en gemende noten.
🥃 Glengoyne 10 yrs
Kindermenu's geserveerd met patat
Voor de kleine eter hebben wij ook kleinere varianten van de gerechten. Deze zijn ook zeer geschikt voor kinderen!
Op veler verzoek hebben wij bij een aantal gerechten op onze menukaart een kleinere variant, de small (circa 100 gram) toegevoegd.
Deze gerechten zijn net zo lekker maar dan zonder dat stuk wat voor de kleine eter net te veel is. Hiermee hopen wij bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling.
Een echte klassieker, vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom.
Vanilleroomijs met rum-rozijnen overgoten met advocaat en slagroom.
Koffieroomijs met slagroom overgiet het zelf met onze koffie cream likeur
Een stukje chocoladetaart met chocoladeroomijs en andere guilty chocolade pleasures.
In een glaasje met een topping van stoofperen coulis
Vanilleroomijs met slagroom in een vrolijke beker die je mee mag nemen!
Schotse dadelcakeje met karamelsaus, bolletje vanille-ijs en slagroom
Koffie met Schotse whiskylikeur en slagroom
Koffie met Jameson en slagroom
Koffie met Haolertje (Lokale Kruidenlikeur) en slagroom
Koffie met Grand Manier en slagroom
Koffie met Likeur 43 en slagroom
Koffie met Amaretto en slagroom