Cold Starters - Koude voorgerechten
Smoked Chicken
Salade met gerookte kip, crunchy broadbeans en honing-mosterdressing
Whisky advies: Glen Moray – Chardonnay Cask – Speyside 4,50 per glas
Salmon Tompouce
Tompoes van gerookte zalm, kabeljauw en botervis met whiskysaus
Whisky advies: Finlaggan Old Reserve – Islay 4,10 per glas
Beef Carpaccio
Flinterdun gesneden ossenhaas met rucola, oude kaas en crunchy broadbeans
Whisky advies: Glen Moray Port Cask Finish – Speyside 4,10 per glas
Highland Salad VEGA
Salade met brandnetelkaas, walnoten, appel en balsamicodressing
Whisky advies: Deanston Virgin Oak – Highland 4,10 per glas
Tomato Carpaccio VEGAN
Carpaccio van tomaten met dressing van gember en bosui
Glen Moray Port Cask Finish – Speyside 4,10 per glas
Warm Starters - Warme voorgerechten
Black Tigers on Fire
Gepelde garnalen, gebakken en afgeblust met whisky en room
Whisky advies: Classic of Islay – Islay 6,50 per glas
Crispy Asparagus
Groene asperges omwikkelt met spek in een krokant jasje met kaassaus
Whisky advies: Monkey Shoulder – Highland 4,60 per glas
Chicken Wings
Kippenvleugeltjes overgoten met Coca-Cola saus
Whisky advies: Tamnavulin, Double Cask – Highland 4,80 per glas
″A starter is just an excuse for an extra meal″
Soep
Plum Tomato Soup*
Tomatensoep met basilicum, snippers gerookte zalm en ui
Mustard Soup*
Mosterdsoep met fijne stukjes komkommer en katenspek
Wild Mushroom Soup VEGAN
Romige soep gevuld met een mix van bospaddenstoelen
* Kan op verzoek vegetarisch
″I live on good soup, not on fine words″
Extra's - Bijgerechten
Haggis (Try before you die) volgens Schots familie recept 2,00 (1 persoons proef hapje met warme whiskysaus)
Haggis is een vleesgerecht dat al in de 15e eeuw in Schotland bekend was. Het werd gemaakt van schapenvlees en -lever dat samen met ui, havermout, peper, zout, VOC-kruiden en een beetje whisky tot gehakt vermalen wordt. Oorspronkelijk werd dit dan in een schapenmaag gestopt voordat het geheel als een soort worst werd gekookt, maar tegenwoordig worden hiervoor meestal andere materialen gebruik. Alleen de vulling wordt gegeten. Bij ons met warme whiskysaus.
Beer Battered Onion Rings VEGA
Gefrituurde uiringen in bierbeslag
Kindermenu's
Kindermenu’s worden geserveerd met patat, appelmoes en mayonaise.
Keuze uit:
Kroket, frikadel, kipnuggets of hamburger
TIP: Kinderen kunnen natuurlijk ook voor de SMALL versie van gerechten kiezen