Whiskybar

Onze bar is gevuld met tientallen whisky's uit alle streken van Schotland. Er is Grolsch Pilsner en Schots bier (Gordon Gold), een Drents (Maallust Tripel) en een seizoensbier van de tap en er zijn verschillende bieren in fles aanwezig. De whisky collectie is nog steeds groeiende en zijn er naast de Schotse ook whisky's uit ook whisky's uit Australië, België, Canada, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, IJsland, India, Italië, Japan, Nederland (ook Drenthe), Nieuw-Zeeland, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Verenigde Staten, Wales, Zuid-Afrika, Zweden en jawel Drenthe.

Alles straalt een sfeer uit van warmte, vriendelijkheid, passie en kennis. Iedereen die "At The Bar" werkt zal er alles aan doen om te zorgen dat u een plezierig verblijf heeft in Het Wapen van Schotland.

Slainthe Mhath!

Whiskyproeverijen elke 2e vrijdag van de maand

Iedereen is welkom, whisky-ervaring is niet vereist. Een proeverij van Het Wapen van Schotland ziet er als volgt uit: om 20:00 uur verzamelen de deelnemers zich en beginnen we met 'het opwarmertje', gewoon onze huiswhisky The Famous Hooghalen, om even lekker de smaakpapillen te laten wennen aan de alcohol. Daarna schenken we één voor één de whisky's van de proeverij. We vertellen er iets over en laten met de beamer foto's zien. Met behulp van een beoordelingsformulier proberen we vast te stellen hoe geur en smaak in elkaar steken.

Je bepaalt uiteindelijk natuurlijk zelf welke whisky's je het lekkerst vindt door punten toe te kennen en aan het eind van de avond maken we de winnaar van de avond bekend. Bij elke whisky worden passende hapjes geserveerd en we besluiten onze avond met 'de uitsmijter' - meestal de winnaar van de proeverij van de vorige maand.

De deelname kosten zijn € 30,00 p.p. Graag wel eerst aanmelden.